news-item-header-nieuwe-website

De oude wit-blauwe website, wat hebben we er een plezier van gehad. Toen we hoorde dat we eindelijk evenementen konden gaan houden hebben we dezelfde avond nog deze website gebouwd. Jullie moesten namelijk kunnen aanmelden voor ons eerste evenement…

En de insteek was best leuk. we wouden vooral “anders” zijn. Strak, fris en hip overkomen was het idee. Het blauwe is vriendelijk, en de replica’s in de studio staan er stylish op. Maar pastte dit nou écht bij Airsoft?

Herkenbaarheid op het veld

De site was strak, duidelijk en fris maar pastte eigenlijk helemaal niet bij ons airsoft-veld. Als je daar namelijk rondloopt zie je veel bomen en aarde. De kleuren moesten dus zwaar overboord. Ook de teksten zelf waren niet in de goede kleuren. Veel blauwe tekst op een witte achtergrond, waar kom je dat tegen in Airsoftland? Nergens. Daarom is er gekeken naar hoe dit allemaal op het veld is.

Achtergrond

De achtergrond van de website kan je vergelijken met de algemene sfeer op het veld. Als  je op het veld staat, welke kleuren zie je dan? Aarde, bruin, bomen, bruin met groen. Houten planken. Kortom: warme rood/bruine kleuren met groen er doorheen. Als achtergrond van de website zijn dus een aantal warme foto’s van het veld gekozen. Zo komt de sfeer goed terug.

Tekst en voorgrond

Tijdens het airsoften zie je niet heel veel tekst. De meeste tekst binnen de sport staat op wat we het mooiste vinden: replica’s. Gezien de meeste replica’s zwart zijn met witte tekst, is er ook op de site voor gekozen dit te gebruiken. Dit is goed voor de herkenbaarheid. Linkjes zijn belangrijk, functioneel en moeten opvallen; net zoals het rood op veel replica’s. Dit staat vaak voor veiligheid en moet dus extra opvallen. Vandaar dat linkjes rood zijn.

Feedback van JULLIE

Door het project heen hebben we ontzettend veel contact gehad met airsofters. In plaats van een site te maken waarvan wij denken dat hij goed is, hebben we aan jullie gevraagd wat jullie nou eigenlijk willen. De online enquête heeft meer dan 140 reacties opgeleverd met super interessante informatie. Daardoor hebben we nu Instagram en hebben we heel veel pagina’s compleet aangepast of nieuw aangemaakt.

Meer informatie en uitklappers bij events
Ook kwamen er achter dat heel veel airsofters heel veel willen weten van een airsoft-evenement. Maar hoe geef je ál deze informatie zodat iedereen happy is en hou je een evenementspagina overzichtelijk? Justem, uitklappers zoals deze! Bekijk dan ook gerust het evenement van 25 oktober.

Nog opmerkingen?

Heb je tóch nog een suggestie, opmerking of complimentje? Laat het ons dan weten. Thanks!

One Response to Nieuwe website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

It's a replica!