[opinie] “Airsoft is een beetje zoals paintball, maar veel realistischer. We spelen met meer man op het veld, schieten met replica’s van échte geweren en we gaan compleet gekleed zoals échte soldaten”… is iets wat je zo nu en dan wel eens hoort van Airsofters. Maar hoe realistisch zijn we bezig?

Een van de dingen wat me tijdens skirms wel eens opvalt, is de variatie in magazijnen.

Je hebt spelers die slechts 10 bb’s per mag hebben, en spelers die gerust 2000 bb’s in hun drummag knikkeren.

Je hebt spelers die ze er in moeten duwen, aan een wieltje moeten draaien of zelfs hun magazijn er uit laten zien als een trekpop (met een touwtje, voor de jongere lezers onder ons…)

Kortom, veel variatie wat minder realistisch is dan we misschien zouden willen.

Wat is dan wel realistisch? Realcaps! Een magazijn met niet al te veel bb’s. En een voordeel er van is: je hoeft nooit aan een wiel te frunniken of aan een touwtje te trekken. Nadeel is wel dat je gigantisch vaak moet herladen (net zoals in het echt). Zwaar irritant als je tegenstander dan een magazijntje met 2000 bb’s jouw kant op richt. “Say hello to my 2000 little friends”…

Onze vraag dan ook aan jullie: hoeveel van jullie zouden een real/midcap event wat vinden? Zou er heel anders gespeeld worden? Of zou dit iets kunnen zijn voor “het laatste potje van de dag”? Let us know op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

It's a replica!