nieuwsbericht-header-airsoft-guns

Airsoft guns of Airsoft wapens, het zijn termen die je zo nu en dan nog eens hoort vallen. En dat is niet gek, want we schieten met replica’s van échte vuurwapens.

Replica’s

Maar waar we mee schieten zijn geen wapens of guns. Ja, het zijn apparaten die schieten, maar ze zijn niet gemaakt om mensen te verwonden. Ze zijn gemaakt om mensen redelijk zachtjes aan te tikken. Omdat het dus replica’s zijn van échte gebruiksvoorwerpen worden ze replica’s of airsoft apparaten genoemd.

Airsoft apparaten, oftewel AA

Niet elk airsoftapparaat is een replica van een écht vuurwapen. Wat dus de lading voor alle airsoft apparaten beter dekt is de term Airsoft Apparaat, ook wel AA genoemd. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde granaten of de S.T.A.R. welke een eigen ontwerp heeft.

Het klinkt nét even wat vriendelijker

Airsoft is nog steeds relatief nieuw in Nederland. Wanneer je het dus over geweren en wapens hebt komt dit vaak agressief over bij mensen die de sport niet kennen. Airsofters weten dat het wel meevalt allemaal, maar dat is dus niet bij anderen vanzelfsprekend. Ook om die reden spreken we dus over replica’s of Airsoft Apparaten. Dit wordt over het algemeen nét wat beter ontvangen, en een goede naam opbouwen is op dit moment zeer belangrijk voor de sport.

Je eerste airsoft gun kopen?

Wil je beginnen met airsoft? Vraag dan vooral aan ervaren airsofters welke replica het beste voor jou geschikt is. Dit voorkomt een lading van kritiek en je laat zien dat je eerst zelf informatie hebt opgezocht voordat je anderen aan het werk zet.

Een goede plek voor advies over je eerste airsoft replica is de Facebook pagina Airsoft Advies.

Veel succes en plezier met je airsoft replica’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

It's a replica!