nieuwsbericht-header-airsoft-guns

Airsoft guns of Airsoft wapens, het zijn termen die je zo nu en dan nog eens hoort vallen. En dat is niet gek, want we schieten met replica’s van échte vuurwapens.

Replica’s

Maar waar we mee schieten zijn geen wapens of guns. Ja, het zijn apparaten die schieten, maar ze zijn niet gemaakt om mensen te verwonden. Ze zijn gemaakt om mensen redelijk zachtjes aan te tikken. Omdat het dus replica’s zijn van échte gebruiksvoorwerpen worden ze replica’s of airsoft apparaten genoemd.

Airsoft apparaten, oftewel AA

Niet elk airsoftapparaat is een replica van een écht vuurwapen. Wat dus de lading voor alle airsoft apparaten beter dekt is de term Airsoft Apparaat, ook wel AA genoemd. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde granaten of de S.T.A.R. welke een eigen ontwerp heeft.

Het klinkt nét even wat vriendelijker

Airsoft is nog steeds relatief nieuw in Nederland. Wanneer je het dus over geweren en wapens hebt komt dit vaak agressief over bij mensen die de sport niet kennen. Airsofters weten dat het wel meevalt allemaal, maar dat is dus niet bij anderen vanzelfsprekend. Ook om die reden spreken we dus over replica’s of Airsoft Apparaten. Dit wordt over het algemeen nét wat beter ontvangen, en een goede naam opbouwen is op dit moment zeer belangrijk voor de sport.

Je eerste airsoft gun kopen?

Wil je beginnen met airsoft? Vraag dan vooral aan ervaren airsofters welke replica het beste voor jou geschikt is. Dit voorkomt een lading van kritiek en je laat zien dat je eerst zelf informatie hebt opgezocht voordat je anderen aan het werk zet.

Een goede plek voor advies over je eerste airsoft replica is de Facebook pagina Airsoft Advies.

Veel succes en plezier met je airsoft replica’s!

Ruim een maand geleden hebben we onze website helemaal omver gegooid. We vroegen jullie mening, kregen die rauw en zijn er mee aan de slag gegaan.

Wat vinden jullie nu van de website? Wat is goed, en wat kan er beter? Geef je mening in deze snelle enquête, we zijn benieuwd!

Doe de enquête

Ken je dat gevoel? Vier uur ’s ochtends gaat je mobiel. Whatsappje. “We zijn ‘r! Uit je nest luiwammes of een emmer water!”. Je was al wakker, koffie nét achter de kiezen en je werkt nog wat koppijn weg. Met 3 tassen aan je schouder doe je de voordeur op slot terwijl je je adem ziet uitblazen. Het is ijskoud.

“Môge!!” schreeuwen 4 man uit een veel te kleine Twingo. En jij moet er nog bij. Mét je gear. Achter de auto staan nog drie auto’s, volgepropt met tassen en slaperige oogjes.

We doen allemaal alsof we niet moe zijn, zingen, blèren, maken slechte grapjes en genieten van het uitzicht… een opkomende zon boven de mistige velden langs de snelweg. De radio speelt nét je favoriete plaatje. Het is perfect.

Je moet vier uur in de auto zitten maar het voelt alsof je écht uitgezonden wordt. Spannend, met je maatjes richting het verre. Het exotische en onbekende.

Na twee uur eindelijk de benen strekken voor het tankstation. De vogeltjes fluiten alweer, je neemt met z’n alle een bakske koffie en deelt iedereen mee hoe “fricking koud” het wel niet is. De rest is het met je eens en knikt haastig… terwijl ze hun koffie vasthebben met de handjes, verstopt in de mouwen.

Rond 8u kom je aan op het veld. Uitladen, omkleden en klaarmaken. Je bent klaar om er hard tegenaan te gaan…

De adrenaline op het veld zorgt al snel dat je klaarwakker bent en voor je het weet sprint je als de bliksem. Rennen, gieren en brullen.

Rond 5u ben je uitgeput en verheug je je alleen nog maar op de terugweg. Lekker slapen op de achterbank. En niet vergeten om de OVR (Over vermoeide rijder) nog extra te bedanken.

Er is niets praktisch aan verre skirms, maar het heeft een geweldige charme.

Airsoftvrienden uit Héél Nederland en ver daar buiten, jullie zijn allemaal welkom. En de koffie staat áltijd klaar.

Aankomend weekend is het eindelijk zo ver, de volgende open skirm in Deventer! 25 oktober gaan we er weer hard tegenaan.

En weet je wie er nog meer bij zijn? Michell Moors en Larissa van der Jagt! Zij winnen namelijk beide een Deluxe ticket inclusief eten en drinken. Gefeliciteerd en tot de 25e!

25 Oktober is VOLGEBOEKT! Maar wil jij er toch bij zijn?

25 oktober is er weer een geweldige skirm in Deventer, ben je er ook bij? Doe mee met deze actie en wieweet win je twee luxe tickets zodat je nooit zonder cover zit tijdens dit event! En het mooie is: eten en drinken is inbegrepen!

Winnen? Like Milsimsport, tag een maatje in dit bericht en deel deze update! Veel succes!

Meer info over het event:
https://www.facebook.com/events/831060650347307/

Voorwaarden:

  • Deelnemen door mensen boven de 18 jaar.
  • Tickets niet inruilbaar of om te zetten.
  • Geen replica? Dan kan er een huurkit gehuurd worden.
  • Nog steeds voorwaarden aan het lezen? Waar wacht je op, meedoen!

[opinie] “Airsoft is een beetje zoals paintball, maar veel realistischer. We spelen met meer man op het veld, schieten met replica’s van échte geweren en we gaan compleet gekleed zoals échte soldaten”… is iets wat je zo nu en dan wel eens hoort van Airsofters. Maar hoe realistisch zijn we bezig?

Een van de dingen wat me tijdens skirms wel eens opvalt, is de variatie in magazijnen.

Je hebt spelers die slechts 10 bb’s per mag hebben, en spelers die gerust 2000 bb’s in hun drummag knikkeren.

Je hebt spelers die ze er in moeten duwen, aan een wieltje moeten draaien of zelfs hun magazijn er uit laten zien als een trekpop (met een touwtje, voor de jongere lezers onder ons…)

Kortom, veel variatie wat minder realistisch is dan we misschien zouden willen.

Wat is dan wel realistisch? Realcaps! Een magazijn met niet al te veel bb’s. En een voordeel er van is: je hoeft nooit aan een wiel te frunniken of aan een touwtje te trekken. Nadeel is wel dat je gigantisch vaak moet herladen (net zoals in het echt). Zwaar irritant als je tegenstander dan een magazijntje met 2000 bb’s jouw kant op richt. “Say hello to my 2000 little friends”…

Onze vraag dan ook aan jullie: hoeveel van jullie zouden een real/midcap event wat vinden? Zou er heel anders gespeeld worden? Of zou dit iets kunnen zijn voor “het laatste potje van de dag”? Let us know op Facebook!

Heb jij je al ingeschreven voor de Milsimsport Nieuwsbrief? Zo mis je nooit een skirm op ons veld!

Aanmelden

We zullen je niet onderspammen.

news-item-header-nieuwe-website

De oude wit-blauwe website, wat hebben we er een plezier van gehad. Toen we hoorde dat we eindelijk evenementen konden gaan houden hebben we dezelfde avond nog deze website gebouwd. Jullie moesten namelijk kunnen aanmelden voor ons eerste evenement…

En de insteek was best leuk. we wouden vooral “anders” zijn. Strak, fris en hip overkomen was het idee. Het blauwe is vriendelijk, en de replica’s in de studio staan er stylish op. Maar pastte dit nou écht bij Airsoft?

Herkenbaarheid op het veld

De site was strak, duidelijk en fris maar pastte eigenlijk helemaal niet bij ons airsoft-veld. Als je daar namelijk rondloopt zie je veel bomen en aarde. De kleuren moesten dus zwaar overboord. Ook de teksten zelf waren niet in de goede kleuren. Veel blauwe tekst op een witte achtergrond, waar kom je dat tegen in Airsoftland? Nergens. Daarom is er gekeken naar hoe dit allemaal op het veld is.

Achtergrond

De achtergrond van de website kan je vergelijken met de algemene sfeer op het veld. Als  je op het veld staat, welke kleuren zie je dan? Aarde, bruin, bomen, bruin met groen. Houten planken. Kortom: warme rood/bruine kleuren met groen er doorheen. Als achtergrond van de website zijn dus een aantal warme foto’s van het veld gekozen. Zo komt de sfeer goed terug.

Tekst en voorgrond

Tijdens het airsoften zie je niet heel veel tekst. De meeste tekst binnen de sport staat op wat we het mooiste vinden: replica’s. Gezien de meeste replica’s zwart zijn met witte tekst, is er ook op de site voor gekozen dit te gebruiken. Dit is goed voor de herkenbaarheid. Linkjes zijn belangrijk, functioneel en moeten opvallen; net zoals het rood op veel replica’s. Dit staat vaak voor veiligheid en moet dus extra opvallen. Vandaar dat linkjes rood zijn.

Feedback van JULLIE

Door het project heen hebben we ontzettend veel contact gehad met airsofters. In plaats van een site te maken waarvan wij denken dat hij goed is, hebben we aan jullie gevraagd wat jullie nou eigenlijk willen. De online enquête heeft meer dan 140 reacties opgeleverd met super interessante informatie. Daardoor hebben we nu Instagram en hebben we heel veel pagina’s compleet aangepast of nieuw aangemaakt.

Meer informatie en uitklappers bij events
Ook kwamen er achter dat heel veel airsofters heel veel willen weten van een airsoft-evenement. Maar hoe geef je ál deze informatie zodat iedereen happy is en hou je een evenementspagina overzichtelijk? Justem, uitklappers zoals deze! Bekijk dan ook gerust het evenement van 25 oktober.

Nog opmerkingen?

Heb je tóch nog een suggestie, opmerking of complimentje? Laat het ons dan weten. Thanks!

It's a replica!