Wanneer je kijkt naar Airsoft, lijkt het niet al te veilig. Toch valt dat wel mee. Dankzij een aantal verplichtingen en gedragsregels is het een veilige sport te noemen.

Bij Airsoft schiet je op elkaar, en kun je dus geraakt worden. “Doet dat pijn?” vragen de meeste mensen als eerste. Nee, het valt mee. Als je op een groot genoege afstand geraakt wordt zal het niet heel veel pijn doen. Vaak hebben mensen niet eens door dat ze geraakt zijn. De balletjes verliezen namelijk al snel hun snelheid, en blijven vooral doorzweven.

Bril

Als je airsoft speelt heb je een speciale bril nodig. Deze sluit je ogen goed af en heeft een veiligheidskeurmerk.

Mondmasker

Veel spelers dragen tijdens airsoft een mondmasker. Zo weet je zeker dat je aan het einde van de dag al je tanden nog hebt.

Kalamiteiten/EHBO

Is er iets gebeurd? Dan wordt een spel direct stil gelegd. Er is EHBO aanwezig die met intercom direct te horen krijgt waar hij wezen moet.

De replica’s

Er wordt heel zorgvuldig met replica’s om gegaan. Je mag pas op het veld een magazijn in je replica doen. Ga je weer van het veld af? Eerst het magazijn er uit, en dan leegschieten. Zo kan je nooit een bb schieten in de safezone waar je zonder bril rond mag lopen. Ook moeten replica’s op veilig staan.

Pang regel

Wanneer mensen te dichtbij zijn mag je niet schieten, dit kan best pijn doen. Je richt met je replica op iemand en je roept “PANG!”.

Kortom…

Airsoft kent een aantal goede regels die het een relatief ongevaarlijke sport maken. We raden iedereen aan sowieso naast de verplichte bril ook een mondmasker te dragen.

It's a replica!