Misschien wel het belangrijkste aan airsoft: je replica.

Er zijn heel veel verschillende soorten replica’s, die zich ook heel anders gedragen. Je moet dus zorgen dat je een replica hebt die goed bij jouw speelstijl past. Een automatisch machinegeweer mag achter elkaar door blijven vuren. Een sniper kan dat niet, die doet ongeveer één schot per twee seconden. Deze heeft wel het voordeel dat bij bijna ander half keer zo hard mag schieten. Een goed geupgrade sniper komt dan al snel veel verder. Beide kunnen echter binnen er groot en log zijn, dan heeft een submachine gun of een pistool weer een voordeel. Welke past bij jou?

Type replica’s

Pistool
De meeste spelers hebben een pistool als side-arm. Compact en altijd bij de hand. Ook voor CQB handig omdat je sneller om hoekjes heen kan.
Milsimsport’s regels: 360FPS max. Pang 5 meter. Mag geholsterd in safezone mét magazijn gedragen worden.
SMG (Sub MachineGun)
De sub machinegun is een geweer welke tussen een pistool en een assaultwapen zitten. Hij is compact, perfect dus voor CQB én kan soms als side-arm gebruikt worden. Er gaan doorgaans veel meer kogels in een SMG dan in een pistool.
Milsimsport’s regels: 360FPS max. Pang 5 meter.
Assault
Een assaultgeweer is dé eerste keuze voor de meeste airsofters. M4’s, G36, SCAR’s en AK’s zijn de meest voorkomende replica’s op het veld. Veel bb’s, accuraat en ze schieten ver. Wat wil je nog meer?
Milsimsport’s regels: 360FPS max. Pang 5 meter.
Support
Een supportwapen is bijna het zelfde als assault. Het grote verschil is dat hij iets extremer is, in álles. Hij kan vaak 10 keer zo veel kogels meenemen dan een assaultwapen. Maar hij is ook een stuk zwaarder. Daarom heeft hij meestal een stweepoot. Support gaat vaak ergens liggen en sprayed dan flink er op los. Één van de 500 bb’s zal vást wel iemand raken…
Milsimsport’s regels: 360FPS max. Pang 5 meter.
Sniper
Het sniper geweer is meestal langer dan een assault wapen. Er gaat een mooie grote scope op, en meestal zit er een tweepoot aan de voorkant. Deze is gemaakt om niet vaak, maar wel altijd raak te schieten. De meeste snipers liggen sneaky in een bosje.
Milsimsport’s regels: 500FPS max, DMR (2 sec delay) 450FPS. Snipers mogen niet pangen, hebben hier een side-arm voor nodig.

Replica type’s

Een airsoft replica wordt aangedreven door gas, lucht of een electrische motor. Dit zijn de varianten die er zijn:

AEG
Automatic Electric Gun. Een geweer wat aangedreven is door een electrische motor. Dit is meestal gevoed door een NIMH of LIPO accu. Lipo’s presteren net wat beter, maar zijn wel vlamgevaarlijk.
GBB
Gaz Blow Back replica’s zijn een stuk realistischer dan electrische airsoft replica’s. Ze hebben meer terugslag en zijn 100% meganisch, net zoals de echte. Vaak werkt een GBB dan ook 100% het zelfde als zijn vuurwapenvariant.
HPA (High Pressure Air)
HPA wordt steeds populairder binnen de airsoftwereld. In plaats van magazijnen met green gaz te moeten vullen wordt er gewoon luchtdruk gebruikt. Deze zit vaak in een fles op de speler zijn rug. Een slangetje onder de rechter arm verbind de twee. Ze performen net zoals een AEG (of zelfs beter), maar heeft geen accu’s nodig. Geen kans op kortsluiting dus. Ook zijn ze qua ROF en FPS bijzonder makkelijk in te stellen.

It's a replica!